середу, 25 березня 2015 р.


 

Колись В. Гюго порівнював світову літературу з Вавілонською вежею, що протягом тисячоліть виводять митці всіх часів і народів. Уявимо собі таку башту.

 
 

 

Вона - багатоступінчаста, всі її рівні багатонаціональні . тобто створені майстрами всіх без винятку народів. Як осягнути всю її велич і водночас не розгубитися, прилучитися до світової літератури, розібратися в епохах, напрямках, течіях, жанрах, щоб врешті-решт відчути себе громадянином світу? Піднімаючись від підмурка вежі до її найвищого поверху (не до останнього. Бо будуватиметься вона допоки існуватиме людство), необхідно так "оглянути" башту, щоб не тільки збагнути, пізнати принцип побудови кожного поверху, а й зуміти зберегти все це в пам'яті, щоб завжди мати можливість пригадати її модель, яка допоможе зрозуміти те чи інше літературне явище або той чи інший літературний твір. А підніматися до вершини слід послідовно, крок за кроком, вивчаючи кожний поверх, захоплюючись оглядом кожної келії цього "святилища ума".

Головна мета вивчення предмета «Світова література»
 

- прилучення учнів до здобутків світової літератури і культури;
- розвиток творчої особистості (читача);
- формування гуманістичного світогляду, високої моралі, естетичних смаків, а також якостей громадянина України, який усвідомлює свою належність до світової спільноти.

Немає коментарів:

Дописати коментар