неділю, 5 квітня 2015 р.

Як Ви говорите, так Ви і живете.   

У буддійській психології говориться, що основним джерелом втрати енергії є мова. Християнська релігія учить: «Не важливо, що входить в рот людини, головне, — що виходить». Мова визначає людину.   Існує тісний зв'язок між розумом і мовою, розумом і тілом, розумом і душею. Здорове тіло, здоровий розум і здорова мова творять гармонійну особу. Від мови залежить здоров'я і матеріальне благополуччя. І це стосується не лише духовних людей, але і тих, хто хоче досягти успіху матеріального.
Уміння говорити і слухати дуже серйозно вивчають у всіх бізнес-школах. Навіть у кримінальному світі, щоб піднятися в бандитській ієрархії, потрібно уміти контролювати мову. Там цитують вислів Будди про те, що словом можна убити людину. Три хвилини гніву можуть знищити десятирічну дружбу.   
Дурня від мудреця можна відрізнити, коли він заговорить. Мова володіє дуже сильною енергією. Фахівці, які володіють тонким баченням, говорять, що люди у визначеному місці тонкого тіла тут же отримують чорну пляму, яка через рік - два може перерости в ракову пухлину.        
Люди, які грубо розмовляють, займають у всіх ієрархіях останні місця. Це стосується і країн в цілому. Зверніть увагу, що країни з високою культурою мови успішніші — Японія, Німеччина, та і взагалі всі держави, що входять у велику вісімку.
Важливо пам'ятати, що коли ми когось критикуємо, то беремо на себе негативну енергетику і погані якості характеру цієї людини. І також ми беремо якості тієї особи, яку вихваляємо. Тому і психологи радять думати і говорити про успішних і гармонійних людей.   Але чим більше в нас егоїзму і заздрість, тим важче нам говорити про когось добре.
Є просте правило, пов'язане з мовою, — якщо ми зробили комусь щось хороше і похвалилися цим перед іншими, то у цей момент ми втрачаємо позитивну енергетику і всі свої плоди благочестя, які заробили цим вчинком.Хвальки мало чого досягають. Тому ми не повинні ніколи хвалитися своїми досягненнями.    «Пусть ліва рука твоя не знає, що робить права» (Євангеліє від Матвія, 6:3).    
Також дослідники рекомендують слідувати ще одному  простому правилу – ніколи не приймати рішення увечері і, взагалі, якомога менше говорити в цей час – і наше життя стане значно щасливіше і позбавить від багатьох проблем і нещасть. Невипадково, що в природі все спить в нічний час. Ви коли-небудь чули спів птахів у цей час?  “Ранок вечора мудріший”.  
У кінці тижня можна провести тест: яка домінувала мова впродовж тижня. Якщо в доброті, то легко буде відмітити, як гармонія і щастя входить в наше життя. Якщо пристрасті і, особливо, неуцтві, невігластві, то природним результатом будуть хвороби, депресії і біди.


... Благодарность – это первый шаг к гармонии и любви.
Что сказать мне о жизни?
Что оказалась длинной.
Только с горем я чувствую солидарность.
Но пока мне рот не забили глиной,
Из него раздаваться будет лишь благодарность.
                                          
                                                  И.Бродский  


Немає коментарів:

Дописати коментар